In gesprek met Hennie Kuiper

De college tour zal vakkundig worden geleid door Ton Huttenhuis

 

 

r

Dinsdag 9 december 2014 om 20.00u

De kosten van deze discussieavond zijn

5,00 € p.p. inclusief koffie/thee.

Voor deze bijeenkomsten kunt u zich hier aanmelden

Op dinsdagavond 9 december 2014 is Hennie Kuiper te gast in ons Huis van spiritualiteit. Hoe is het deze boerenzoon uit Noord Deurningen gelukt om één van de meest bekende wielrenners van Nederland te worden? Een icoon voor vele jonge renners, niet alleen uit het Oosten, maar uit heel Nederland. Zat u ook niet op het puntje van uw stoel toen Hennie met succes de hoge top van de Alp d’ Huez bedwong en als eerste boven kwam? Of toen hij olympisch kampioen werd? Wat dreef hem om op wereldniveau zo lang deze intensieve sport te beoefenen? Waar heeft hij de kracht vandaan gehaald om op zo’n hoog niveau te presteren? Heeft zijn opvoeding, de nuchterheid van de Twentenaar of zijn katholieke opvoeding hier ook een rol in gespeeld? Waarom komt het dat hij ook na zijn actieve wielercarrière nog zo immens populair is gebleven en nog altijd een graag geziene gast is, binnen en buiten de sport? Waar liggen zijn interesses buiten het wielrennen?

Het zijn allemaal vragen waarbij u Hennie Kuiper, zoon van onze parochie, beter zult kunnen leren kennen.  We nodigen u uit om op 9 december in ons Huis van Spiritualiteit Hennie te ontmoeten en hem die vraag te stellen die u hem altijd al wilde stellen.

Ton Huttenhuis zal deze avond in de vorm van College tour begeleiden. Kom, fans van deze sportman of van de mens Hennie Kuiper, en neem vooral ook uw vraag mee!

Hendrikus Andreas (Hennie) Kuiper (Noord Deurningen (Overijssel), 3 februari 1949) is een voormalig Nederlands wielrenner, die als professional actief was van 1973-1988. Daarna is hij tot en met 1996 ploegleider geweest. Zijn erelijst is imposant: in 1972 werd hij Olympisch Kampioen op de weg en in 1975 wereldkampioen. Hij won onder meer twee keer (1977 en 1978) de Tour etappe naar Alpe d’Huez en werd twee keer tweede in het eindklassement van de Tour. Opvallend detail is dat hij geen enkele dag de gele trui heeft gedragen. Kuiper richtte zich aanvankelijk op de grote rondes, maar ontpopte zich in de tweede helft van zijn carrière als winnaar van grote klassiekers. Hij is nog steeds de enige Nederlander die de vier topklassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije op zijn naam wist te schrijven.

Wielrennen is eerst het bord van de tegenstander leeg eten, voor je aan je eigen bord begint
Hennie Kuiper

Wielrenner