Zaterdag 30 mei j.l. gingen dertig deelnemers, onder leiding van de kunstenaars Olga Tijhuis, Kim Grote Punt en Betsie Eppink, in het Huis van Spiritualiteit in Ootmarsum aan de slag om in één dag hun eigen beeld van Maria te schilderen of uit te houwen in steen.

Het werd een bijzondere ervaring voor de deelnemers, in de verstillende ambiance van de kapel en de kloostertuin, waarbij ieder zijn/haar eigen levensverhaal probeerde te verbinden met Maria en dit vorm te geven in een schilderij of beeld. Mensen die nog nooit geschilderd of gebeeldhouwd hadden overwonnen drempels in hen zelf en gaven onder leiding van de kunstenaars hun gevoel en creativiteit vorm in hun kunstwerk. Er kon gebruik gemaakt worden van diverse technieken, aquarelleren, acrylverf en zelfs graffity voor de jongste deelnemer van 10 jaar. Het werd een inspirerende dag met bijzondere ontmoetingen en gesprekken tussen de deelnemers en aan het eind van de dag werden de stukken aan elkaar gepresenteerd.

Op zondagmiddag, tijdens de speciale Mariaviering in de Kapel van Maria Ad Fontes i.v.m. de jaarlijkse Kapellendag, werden de schilderijen en beelden gewijd door pastor Kerkhof Jonkman. De themakoren uit Denekamp en Lattrop luisterden de viering op met diverse Marialiederen. Aansluitend werd de nieuwe uitgave van het boek “Mariakapellen en Landkruisen in Twente“ gepresenteerd en de eerste exemplaren uitgereikt aan o.a. pastor Kerkhof Jonkman. Een bijzondere afsluiting van een geslaagd spiritueel en creatief weekend en de meimaand.

Pastor Jan Kerkhof Jonkman

Voor meer foto’s