Op maandagavond 24 november was Jan Riesewijk te gast in het Huis van Spiritualiteit, in de RK te Tilligte. Het werd een bijzondere avond vol ernst doorspekt met humor, zoals we mochten verwachten van deze bijzondere gast bekend van de soapserie “Jongeleu en Oale Groond” en inmiddels met een eigen show optredend in het theater. O.l.v. gespreksleider Ton Huttenhuis werden in het gesprek drie onderwerpen aangeroerd, t.w. de persoon Jan Riesewijk, zijn werk als verzorgende in het verpleeghuis en zijn rol als acteur en artiest. Jan sprak openhartig over zijn persoon, hoe hij in geloof stond, dat hij een grote liefde had voor de kerk, haar rituelen en de zondagse mis met alle toeters en bellen. Ook werd hem gevraagd naar de terugloop van het geloof en de kerkgang, hetgeen hij erg betreurde. Oplossingen had hij niet, maar vond wel dat de kerk meer moest aansluiten bij de actualiteit in de wereld en er inspirerende voorgangers nodig waren. Ook de problemen in de verpleeghuizen en de gezondheidszorg kwamen aan de orde, zo ook het item “voltooid leven” en hoe hij daar tegenaan keek vanuit zijn dagelijkse zorg voor dementerenden.
Zijn rol als artiest/acteur was ook een belangrijk gespreksthema. Wat ooit was begonnen op de middelbare school en een optreden als bisschop bij het 25 jarig huwelijksfeest van zijn ouders, groeide uit tot een optreden en acteren op carnavalsavonden en na een telefoontje van Herman Finkers in de bekende Twentse soapserie van RTV Oost. Het werd een bijzondere boeiende avond in de kerk van Tilligte, waarbij Jan openhartig sprak over al deze aspecten van zijn persoon en werk. En het kreeg een bijzonder karakter doordat alles in het Twents werd gebracht.
Met een welgemeend applaus nam Jan afscheid om zich vervolgens weer op weg te begeven naar het verpleeghuis in Enschede waar de nachtdienst op hem wachtte.