Kulturhus Denekamp tot de nok toe vol!
Op 2 april was het de beurt aan Denekamp. De landelijke Kisi-musical ‘de Barmhartige Vader’ streek na Soest, Gouda en Zeist op in Denekamp neer. Dat het een groot succes was, bleek uit de enorme belangstelling! Ondanks stralend weer en de kermis in het dorp was het Kulturhus tot de nok toe vol. De kinderkoren uit Denekamp en Ootmarsum waren het stralende middelpunt van deze dag.

De grote productie is in zijn geheel tot stand gekomen door vrijwilligers. De muzikale leiding en spelers (kinderen, tieners en enkele volwassenen) van de musical hebben de afgelopen maanden gebruikt om alles in te studeren. De kinderen die mee zongen en speelden waren afkomstig uit het Groene hart, de Zaanstreek, de omgeving van Apeldoorn en ook uit Twente. En … natuurlijk heel speciaal dit keer… ook ruim 20 kinderen uit Denekamp en Ootmarsum. Daar is de r.k. parochie “Lumen Christi” terecht heel trots op!
Kinderkoren Denekamp en Ootmarsum stralend middelpunt
Dat de kinderen in Ootmarsum en Denekamp dol enthousiast waren blijkt uit hun spel en hun passie! “Deze drie maanden oefenen zijn voorbij gevlogen!”, aldus Milou Pasveer – de dirigente van beide kinderkoren. “Ik merk dat de kinderen er heel veel zin in hebben! Er komen ook regelmatig nieuwe kinderen bij, die ook graag willen meedoen.”
Het bijbel verhaal van de verloren zoon dat in de musical vertolkt wordt is een markant, bekend verhaal. De zang was helder, de dans was aanstekelijk om te zien.
Echt geweldig!
Vele bezoekers waren onder de indruk! “Dat zo veel jonge kinderen deze productie uitvoeren is een enorm compliment waard. Het zag er voortreffelijk uit. Al die pasjes en dansjes steeds weer mooi tegelijk. En dan die liederen… Met zo veel overgave gezongen! Echt geweldig!”, aldus enkele bezoekers.
Bijgaand enkele mooie foto’s van de musical. De foto’s zijn gemaakt door Gerben Veltmaat.